الیمستان

میانگین امتیاز الیمستان: 4.0 / 5
تعداد آرا: 4

تصویر تور نام تور مدت اقامت رفت برگشت شروع قیمت از نام آژانس جزئیات

تور جنگل پر رمز و راز الیمستان

الیمستان تور یکروزه جنگل الیمستان

 

اگر اهل جنگل نوردی و زدن به دل جنگل بکر هستی، جنگل الیمستان میتونه جز بهترین انتخاب ها باشه، جنگل الیمستان جز جنگل‌های شمالی کشور هست پس باید خودت رو برای پوشش گیاهی متراکم آماده کنی.

 

جنگل الیمستان کجاست؟

 

الیمستان نام روستایی است در استان مازندران. دقیق‌تر بخواهم بگویم استان مازندران، شهرستان آمل، بخش امام زاده عبدالله، دهستان چلاو و در نهایت روستای الیمستان با 70 نفر جمعیت طبق آخرین سرشماری سال 95. روستای الیمستان را روستایی‌ها با نام‌های علیمستان و الیمستون می‌شناسند.

اگر بخواهی به الیمستان بروی باید از جاده هراز کیلومتر 140 استفاده کنی و به مسیر ادامه بدهی تا به تابلویی برسی که امامزاده لهاش را نشان میدهد. وارد این مسیر فرعی شده و وقتی به دوراهی رسیدی باید به سمت چپ بروی. حدود 7 کیلومتر جاده پر پیچ و خم را طی میکنی و به روستای لهاش میرسی و باید حدود 3 کیلومتر جاده خاکی را بروی تا به اولین ایستگاه پیاده روی جنگل الیمستان برسی.

 

چرا الیمستان خاص است؟

 

کمتر جایی را میتوان برای یک دوستدار طبیعت پیدا کرد که بتواند تمام موارد یک سفر طبیعت‌گردی را با هم تجربه کند. مواردی مثل جاده، جنگل، کوهنوردی و استپ، مرتع و دشت، قله‌پیمایی که البته همه در کنار مناظری زیبا و دیدنی قرار دارند. 

در جنگل الیمستان میتوانی چند آب و هوا را در کنار هم تجربی کنی بخشی شرجی با آفتاب شدید بخشی دیگر معتدل و بهاری و زمانی که به مه میرسی احتمالا هوای خنک و حتی ممکن است در جایی بادهای تند را تجربه کنی به‌خاطر همین است که ما به مسافران و گردشگران عزیز مخصوصا دوستان عزیز سفرکنید پیشنهاد همراه داشتن یک دست لباس گرم را همیشه داده‌ایم.

عجیب است در طول مسیر به جنگلی بسیار متراکم می‌رسی، در جایی یکباره مسیر به دشت سرسبز با تراکم کم تبدیل میشود. در طول مسیر قله دماوند را میبینی که در اکثر فصول سال مخصوصا در بهار سفید از برف است. کمی سرت را بچرخانی قله الیسمتان با امامزاده‌اش را میبینی. بالاتر که بروی و به پشت سرت نگاهی بیندازی تمام جنگل و دشت و مرتع را زیر پایت میبینی.

 

چگونه به الیمستان برویم؟

 

بستگی به آن دارد که بخواهی از کجا به الیسمتان بروی اگر بخواهی از آمل به الیسمتان بروی کیلومتر 20 جاده هراز اما اگر بخواهی از تهران به الیمستان بروی کیلومتر 140 جاده هراز. روی نقشه لوکیشن اولین مسیر پیاده روی جنگل الیمستان را برای دوستداران این منطقه پین کرده‌ام.

 

در مسیر تور جنگل الیمستان

 

حالا که بخش‌های مختلف الیمستان را برایت به تصویر کشیدم بیا باهم مسیر را یکبار برویم. اول مسیر که میرسی جنگلی با پوشش گیاهی متراکم را میبینی شاید این پوشش گیاهی را کمتر جایی ببینی اصلاً خیلی‌ها علت نام‌گذاری الیمستان را همین پوشش گیاهی می‌دانند جلوتر بهت میگم که این پوشش گیاهی چیست. به یکباره از دل جنگل خارج می‌شوی و دشتی پهناور را جلوی خودت می‌بینی وقتی دنبال انتهای این دشت می‌گردی چشمت به دورنمای قله دماوند می‌خورد آنجاست که متوجه می‌شوی اکثر عکس‌هایی که از دور نمای قله دیده‌ای از کجا ثبت شده است. 

جالب نیست؟ بعد عبور از دشت جنگل زیبای بعدی از شما استقبال می‌کند. کم‌کم به کوپایه  نزدیک میشویم خودت را برای آب و هوای کوهستانی آماده کن. اگر اراده کنی و حدود 2 ساعت کوهپیمایی کنی به قله امام زاده قاسم خواهی رسید. هنوز برایت سورپرایز دارم خیلی چیزها هست که ندیده‌ای با سفر کنید تا انتهای این مقاله و سفر همراه باش.

 

پوشش گیاهی جنگل الیمستان چیست؟

 

قبل‌تر درباره پوشش گیاهی و خاص الیمستان برایت گفتم و حتی گفتم که خیلی‌ها علت نام‌گذاری این منطقه را همین پوشش گیاهی می‌دانند، گیاهی به نام الیما؛ الیما در اردیبهشت ماه و در نزدیکی رودخانه رشد می‌کند. الیما ظاهری شبیه به پیازچه دارد و جالب اینجاست که مصرف خوراکی هم دارد. اگر الیما دیدید می‌توانید آن را شسته و میل کنید. اگر اسم طلای سبز به گوشتان خورد بدانید دارند درباره الیمستان خودمان حرف می‌زنند. 

خیلی رویایی است که صورتت خیس و خنک شود اما خبری از باران نباشد، از آنجایی که الیمستان در ارتفاع است و از سطح دریا فاصله دارد معمولا پدیده اقیانوس ابر را در آن داریم که باعث خنکی هوا و نشستم شبنم روی صورت می‌شود.

 

جاهای دیدنی تور یکروزه جنگل الیمستان کجاست؟

 

مناطق دیدنی تور جنگل الیمستان

 

الیمستان کم جاهای دیدنی ندارد به‌خاطر همین بود که بالاتر گفتم هنوز سورپرایز باقی است. از افسانه گرفته تا لوکیشن‌های عکاسی که اگر در آن عکس بگیرید کسی باور نمی‌کند این عکس واقعی باشد. دیدن اسب‌های وحشی، اقیانوس ابر و... .

 

جنگل نوردی

 

خیلی راجع به جنگل گفتم اما از این جنگل هر چه بگویی باز کم است گیاهانی که مثل خزه روی درختان هستند و آن‌قدر سبز هستند که فکر میکنی مصنوعی‌اند و وقتی به آنها دست میزنی خنک و مرطوبند. به شخصه وقتی در دل این جنگل قرار گرفتم چشمانم را بستم و صدای پرندگان، هوای شرجی، بوی مطبوع علفزار، چیزی بود که نمی‌توانستم از آن دل بکنم.

 

دوچرخه‌سواری

 

اگر دوچرخه سواران طبیعت را در فیلم‌ها دیده باشی که در دل جنگل‌های سرسبز دوچرخه‌سواری می‌کنند و همیشه حسرت این را داشته‌ای که آیا من هم می‌توانم چنین کاری کنم الان وقتش رسیده اگر دوچرخه سواری در دل الیمستان زیباتر و بهتر از آن فیلم‌ها نباشد قطعا کمتر هم نیست. سالانه دوچرخه سواران زیادی با دوربین های ورزشی خود در دل این جنگل ثبت خاطره می‌کنند دست بکار شو و تو هم یکی از آن‌ها باش.

 

روستای الیمستان

 

حالا که تا جنگل الیمستان آمدی و این همه زیبایی دیدی نمی‌خواهی کمی هم با بومی‌های این منطقه که بسیار مهمان‌نواز هستند هم صحبت شوی و کلی سوغات خوب تهیه کنی؟ در حوالی جنگل الیمستان روستای الیمستان قرار دارد. محصولات محلی این روستا شامل لبنیات، عسل و خشکبار و غلات را از دست نده که جای دیگر مثل آن را پیدا نمیکنی.

اگر وقت اضافه داری و باز هم دنبال شگفتی هستی روستا را ترک نکن از کوچه باغ‌های روستا عبور کن و آبشار شاهاندشت، روستای نوا، نظامی خاص ملک بهمن، کتیبه ناصری همه را ببین آن‌قدر جای زیبا و دیدنی هست که اگر همچنان ادامه دهی قطعاً چیزهایی میبینی که شاید خود من هم تجربه‌اش نکرده باشم و این "خصوصیت مناطق بکر است، همیشه چیزی برای شگفتی دارند" . 

راستی اگر عاشق هستی و می‌خواهی برای همسفرت خاطره‌ای خاص بسازی پیاده روی در دره سیالی زرا را فراموش نکن.

 

پدیده اقیانوس ابر در تور جنگل الیمستان

 

پدیده اقیانوس ابر در تور جنگل الیمستان

 

خیلی‌ها که به سمت آمل حرکت می‌کنند به عشق دیدن اقیانوس ابر است. حالا اقیانوس ابر چه هست و یعنی چه بهت میگم. اقیانوس ابر یک پدیده جوی است که به‌خاطر اختلاف دما در لوکیشن‌های شرجی اتفاق می‌افتد و باعث می‌شود توده‌ای از ابرها مثل مه در سطح زمین و نزدیکی شما به حرکت در بیایند که در کمتر جایی دیده می‌شود.

 

دور نمای دماوند

 

قبل‌تر هم گفتم خیلی از عکس‌هایی که از دماوند و از دورنما می‌بینید در این حوالی گرفته شده‌اند. حس قشنگی است وقتی شما در یک لوکیشن گرم و شرجی هستید و چشم شما قله‌ای پوشیده از برف را می‌بیند، به شخصه در اوج گرما لحظه‌ای سردم شد.

در داستان‌های اساطیری ایرانی قله دماوند بسیار خودنمایی می‌کند که در الیمستان یکی دیگر از این داستان‌های اساطیری را داریم.

 

عکاسی از اسب های وحشی

 

تماشای اسب های وحشی در تور جنگل المستان

 

همه ما فکر می‌کنیم در فیلم‌ها میتوان اسب‌های وحشی را در جنگل‌ها و دره‌ها دید که در کنار گله خود حرکت می‌کنند کره اسب‌های زیبایی که در کنار مادرانشان در حرکت هستند به شخصه یکی از لذت بخش ترین کارهایی که در تور جنگل الیمستان دوست دارم انجام دهم نشستن به تماشای زیبایی اسب‌ها و عکاسی از آنها است.

 

نقش پای رستم

 

نقش پای رستم همان داستان خیالی اساطیری است که می‌گوید " زمانی که رستم از این منطقه عبور می‌کرده زانو زده تا آب بنوشد و این دو گودال بزرگ که هرکدام نزدیک به 10 متر عمق دارد جای زانو های رستم است که البته در واقعیت گفته می‌شود جای شهاب سنگ است که به زمین برخورد کرده است. قبل از رسیدن به قله الیمستان بعد عبور از جنگل می‌توانید نقش پای رستم را ببینید.

 

مقبره امام زاده قاسم الیمستان (قله الیمستان)

 

کوهنوردان زیادی در فصل‌های مختلف مخصوصاً بهار و زمستان دست بکار می‌شوند تا قله 2510 متری الیمستان یا همان امام زاده قاسم را فتح کنند. در طول فتح قله هر زمان که سری بچرخانید می‌توانید قله دماوند را ببینید و هرچه بالاتر می‌روید می‌فهمید که چه نقاط زیبایی را پشت سر گذاشتید. به نظر من تمام لذت فتح این قله آن است که چند ساعتی بنشینید و از آن بالا طبیعت زیبای زیر پای خود را تماشا کنید.

 

روستای لهاش (روستایی برای دوستداران طبیعت)

 

روستای لهاش در بخش مرکزی شهرستان آمل در استان مازندران قرار دارد. جمعیت این روستای خوش آب‌وهوا با طبیعت دوست‌داشتنی و بکرش طبق آخرین سرشماری که در سال 1385 صورت گرفته است معادل با 17 نفر است.

 

منطقه بکر قلاردن

 

دشت گل گاوزبان منطقه قلاردن به حدی آرام‌بخش است که در ماه اردیبهشت، محلی‌ها را به سوی خودش میکشونه. البته گیاه دیگری به نام "زی را" هم توجه محلی‌ها را به سوی خودش جذب کرده است.

خبر خوب اینه که مسیر این روستا شیب‌دار نیست و می‌توانی حسابی از طبیعت بکرش لذت ببری. راهش هم تقریبا زیاد نیست که البته اون طبیعت محشر بهت کمک میکنه گذر زمان رو متوجه نشی. از روستای الیمستان تا منطقه بکر قلاردن بین یک ساعت و نیم تا دو ساعت راه است.

 

جنگل هیرکانی

 

نام هیرکانی در واقع مختص به جنگل‌هایی با تنوع زیستی مهم و منحصر به فرد است. متاسفانه این پوشش گیاهی در حال انقراض است.

خوشبختانه بخشی از  پوشش گیاهی هیرکانی در نزدیکی شورمست قرار دارد. شورمست نیز در نزدیکی  جنگل الیمستان قرار دارد. طبیعت‌گردان امکان این را دارند که علاوه بر تماشای منظره‌ی زیبای جنگل الیمستان، پوشش گیاهی هیرکانی را مشاهده کنند.

 

بهترین فصل رفتن به جنگل الیمستان

 

جنگل الیمستان با آن طبیعت سرسبز و فضای آرامش‌بخش جهت انجام مراقبه، ارزش طبیعت‌گردی در 4 فصل را دارد. این جنگل در هر فصل، زیبایی‌های مخصوص به خودش را دارد ولیکن از آن جایی که رشد گیاه الیما در ماه اردیبهشت اتفاق می‌افتد؛ فصل بهار و پاییز بهترین فصل برای طبیعت‌گردی در جنگل الیمستان است.

 

اقامت در جنگل الیمستان

 

اقامتگاه در تور جنگل الیمستان

 

وقتی قدم در جنگل میزنی، نسیم ملایم و طبیعت بکر، به احتمال زیاد به هوس میندازت که شب را ماندنی شی. جنگل الیمستان مناسب افرادی است که دوستداران کمپین در طبیعت هستند.

با وسایلی نظیر کیسه‌خواب، زیرانداز خواب، بالشت، چادر، صندلی و... میتوان در این جنگل زیبا کمپ کرد. برای افرادی که نیاز به اقامتگاه دارند، اطراف جنگل الیمستان  خانه‌های روستایی و اتاق‌هایی جهت کرایه وجود دارد.

 

امکانات جنگل الیمستان

 

جنگل الیمستان با وجود منظره‌های فوق العاده‌اش، امکانات خاصی ندارد. برای کمپین در این محل می‌بایست تمام امکانات و لوازم لازمه را همراهت داشته باشی.

 

الیمستان مناسب چه کسانی نیست؟

 

با وصف زیبایی‌های جنگل الیمستان، این مکان برای همه افراد مناسب نیست که در ادامه لیستی از این افراد را برایت لیست کرده‌ام.

 

 

نکات لازم برای سفر به الیمستان

 

قبل از تور طبیعت‌گردی یکروزه بهتر است یک سری از مسائل را بدانی: 

 

  1. همراه خودت غذای کافی داشته باش. در این منطقه خبری از پخش غذا و رستوران‌ها نیست.
  2. شرایط مه‌آلود جنگل الیمستان، میتواند مسیر گمراه کننده‌ای داشته باشد و حتی باعث شود راه اصلی خودت را گم کنی.
  3. وسایلی نظیر چراغ‌قوه، جعبه کمک‌های اولیه، جی پی اس جزو ابزار کاربردی تور طبیعت‌گردی به حساب می‌آیند.